Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


16.rész

2013.08.23

A cérna...

 

A nap épp felragyogott az égen, de az iskolai csengők már felcsengtek. A diákok nehezen szoktak vissza a nyári szünet utáni rendbe. Nick lélek szakadtával futott az iskola irányába, ismét elaludt. Fekete cipője és fehér térdzoknija volt, kék szoknyája fel-fellebbent, ahogyan szaladt, ezúttal az sem zavarta, hogy az emberek látják rózsaszín-fehér csíkos bugyiját. Fehér ingének hosszú ujjaitól keze nem is látszott, nyakkendője teljesen félre állt. Hangosan hörgött. Köhögve állt meg, a földbe rúgott dühében, majd táskáját hátra vetve tovább sétált. Az órák már javában mentek mikor az iskolához ért. Az iskola kapuja már zárva volt, fekete rácsok hosszú sora választotta el az iskolapadoktól, de neki csak egyszer kellet átmásznia. Fehér haja a szemébe lógott, sóhajtott egy mélyet és kisöpörte a szeméből tincseit. Átdobta táskáját, majd mászni kezdett, fent a rácsok tetején felült és visszanézett, majd előre. Felmászni feltudott, de még ötlete sem volt afelől, hogy hogyan jön majd le. Próbálta másik lábát is átvetni, de a cipője beakadt a lány pedig hátra esett. A földre zuhant, de szinte azonnal fel is ült, fekete edzőcipője ekkor koppant nagyot a fején. Nick könnyes szemmel, tenyerébe temette az arcát, vállai megremegtek, majd mély levegőt véve feltápászkodott. Megfogta elhagyott, fél pár cipőjét és táskáját, majd elindult osztályterme felé. Bekopogott és benyitott, meg sem várta, hogy azt mondják neki, hogy „Szabad!”.
Nick: Csóko- kezdett bele unott, monoton hangon, de tanárnője azonnal félbeszakította
Tanárnő: Hiíro! Elegem van abból, hogy maga minden egyes nap, az óra felénél riszál be! Azonnal menjen ki és a második óra kezdetéig ne is lássam! – emelte fel a hangját szigorúan
Nick:…Csóko-lom... azt a feszes kis seggét tanárnő. – csukta be az ajtót maga után
Tanárnője felé vágta a krétát, ami az ajtónak csapódva porrá tört. Bentről hangos röhögés szűrődött ki, és az, ahogyan Mrs. Itaka csöndre parancsolta őket. Nick a falnak dőlt, arcán halvány mosoly jelent meg, majd lassan lecsúszott. Lábbelijét még mindig a kezében fogta, még nem állt szándékában felvenni. Nagyon fáradt volt, rengeteg fáradságba került legyőznie azt a démont előző nap. Szemeit kicsöngetésig pihentette. Az óra után Mrs. Itaka kiviharzott és megragadta a lány ingét.
Mrs. Itaka: Na megállj te kis…! Most meg sem állsz az igazgatóig, azt hiszed szórakozhatsz velem?! – morgott
A tanárnő már csak az igazgató előtt engedte őt el, felháborodva mesélte el a lány legszemtelenebb húzását. Az igazgató úr bosszúsan mérte végig a lányt majd felállt.
Igazgató: Hiíro kisasszony elegem van abból, hogy minden tanár ön miatt panaszkodik! Még alig kezdődött el az év, de már az egész tanári öntől zeng! Nem tudja mi az a tisztelet és a fegyelem! Hogy néz ki?! A cipője miért a kezében van?! Miért nem a lábán?!  
Nick: Hát…leesett rólam, amikor átmásztam a kerítsen… tudja… - mondta szelíden
Igazgató: Ez meg a másik! Egyfolytában elkésik! Szedje végre össze magát, különben nagyon nehéz év elé néz! … elegem van önből! 2 hétre kitiltom!
Nick: Mi?! Igazgató úr kérem ne! – nézte könyörgően
Igazgató: Sajnálom, kisasszony. Most pedig távozzon, az ügyével nem vagyok hajlandó többet foglalkozni! – ült vissza a helyére
Nick résnyire nyitott szájjal, meredten nézte, majd lesütötte a szemét is kiment. Felvette a cipőjét, és hazafelé indult. A folyosó végén Zoey várta.
Zoey: Ez már sok volt! Sose láttam még akkora parasztot, mint te! – állt szembe klónjával
Nick: Köszi, édes vagy. - mosolygott gúnyosan és hagyta ott

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Hiíro

Szerkesztő: Hiíro
Nyitás: 2o1o. o2. 22.
Zárás: ---
Az oldalról: Az oldalam az én saját
storymmal foglalkozik. SEMMI SEM
lopott, és kérlek TE se lopj. A képeket én csinálom és a storyt is én írom szóval, ha lopsz azt észre fogom venni!
Ui.: Nincs szükségem senkire sem! Talpra álltam egyedül is, köszönöm!.:)

MewChat
Statisztika

Online: 2
Összes: 171183
Hónap: 3295
Nap: 65