Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


60.rész

2014.02.19

 

"Ekkor kezdődött el minden..."   

 

Hideg, novemberi szél fújt. Épp csak kicsöngettek, de Nick már kilökte a hátsóudvari kapu ajtaját és kiviharzott az udvarra. Nővére és barátnője nem győztek utána loholni. Tekintve az egyre csak hűvösödő időjárást, mind felvették a barna kardigánjukat, mely az egyenruhához járt, s mivel csak egy méretben készítették, mind hármójukra bő volt kicsit.

Zoey: Neked meg mi bajod?! – rohant utána

Nick: Nem bírom tovább! – pördült meg és dőlt előre

Bridget: Mi-mégis micsodát? – állt meg hirtelen. Nehogy neki menjen a lánynak

Nick: Rá kell gyújtanom, különben megőrülök! – hangja egészen hisztérikus volt

Zoey: Édes istenem…- tette karba a kezeit és forgatta a szemét

Nick: Minek vágsz pofákat? – nézett rá durcásan

Zoey: Én mondtam, hogy ne kezd el, mert rászoksz! – mordult húgára   

Nick: A-ajj! Már nem mindegy?! El kell szívnom egy szállat különben szét szakadok! – toporzékolt

Bridget: De az iskola tiltja a dohányzást…- jegyezte meg halkan       

Zoey: Jaja! Szóval csak suli végén fogsz tudni rá gyújtani…addig pedig…még lesz három óránk! – vigyorgott elégedetten, ennek ő csak örülni tudott

Nick: Addig nem bírom ki! – kiáltotta el magát kétségbe esve

Zoey: Hm… pedig már a szünet fele is lement… már nem találsz olyan, helyet ahol el tudnál bújni! – pillantott a hátsó kapuk felé

Nick: Pedig kell valami! Egy hely… ahol nem vesznek észre, vagy…ahol ki tudok lógni!

Zoey. Sok sikert! De mi most bemegyünk, mielőtt a maradék szünetünk is el lenne baszva! – vont vállat

Zoey azonnal sarkon fordult és elindult befelé, míg Bridget csak tanácstalanul állt és hol az egyik, hol a másik testvért figyelte, majd el kezdet Zoey után futni. Nick reménytelenül bámult barátai után, majd körbenézett a kihalt hátsókertben. Halk sóhajjal nyugtázta, hogy teljesen egyedül van. Lassacskán sétálni kezdett, szemivel pedig egyre csak azt a zugot kereste, ahol megbújhat. De sehol sem akadt olyanra, melyre ne látnának rá az ablakokból. Az iskola hatalmas ablakait kémlelve, tekintete egyszer csak az ablakokról a felcsúszott a tetőre.

Nick: Véglis… ott biztos nem vennének észre…- bámult a semmibe meredten

Fejében egyszer kétszer át futott a lehetséges veszélyek sora, de úgy érezte ez mind eltörpül ahhoz képest, hogy mire vége lesz a tanóráknak, ő már belehal az elvonási tűnetekbe, így hát elindult az általa ismert egyetlen helyhez, ahol feljuthat a tetőre. A tornaterem épületének hátsórészére, ahol egy öreg, rozsdás lépcső vezetet fel a tetőre. Gyorsan körbe nézett, hogy biztos ne lássa meg senki, majd elkezdett felfelé mászni. Keze lába remegett, de a vágya ismét meggyőzte őt arról, hogy jó úton jár. A tetőre érve meggyorsította lépteit, s szinte felugrott a lépcsőről a biztonságot nyújtó talajra. Keresztet vetett, és hálát mondott az égnek, hogy egyben feljutott. Felegyenesedett, majd elindult a főépület teteje felé. A tornatermet és az iskolát egy aprócska rész fogta csak össze, de a két tetőt, így tökéletesen be lehet járni. Mikor átért, előkapta zsebében pihenő cigis dobozát, kihúzta a bele rejtett pink öngyújtót és egy szálat. Az első két slukktól szinte fellegekben, járt, órák óta csak erre tudott gondolni. A következőket már nem élvezte annyira, hisz most kezdte el érezni, hogy mennyire is fázik, s azzal sem tudott elszámolni a tanárainak, hogy miért is lógta el ezt az órát, melyet már lekésett. Egyszer csak beszélgetést hallott meg lentről, az egyik, fiatalabb tanár hangját ugyan felismerte, de azt, hogy kié a másik hang, nem tudta beazonosítani. Próbált közel állni a tető széléhez, hogy láthassa őket, de ők ne vegyék őt észre. A tanár úr az iskoláról mesélt, a tanárokról, diákokról az épület különböző részeiről. De Nick még mindig nem látta kihez is beszél történelem tanára. Így hát, kénytelen volt, még kijjebb merészkedni, egészen ránehézkedett az ereszre. Észre sem vette, mit csinál egészen addig, míg a gyenge eresz meg nem reccsent, ő pedig el nem vesztette egyensúlyát.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Hiíro

Szerkesztő: Hiíro
Nyitás: 2o1o. o2. 22.
Zárás: ---
Az oldalról: Az oldalam az én saját
storymmal foglalkozik. SEMMI SEM
lopott, és kérlek TE se lopj. A képeket én csinálom és a storyt is én írom szóval, ha lopsz azt észre fogom venni!
Ui.: Nincs szükségem senkire sem! Talpra álltam egyedül is, köszönöm!.:)

MewChat
Statisztika

Online: 2
Összes: 171188
Hónap: 3294
Nap: 65