Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


83.rész

2014.04.19

Az óra már javában folyt, a tanár úr épp az anyagot diktálta, s a lényegesebb adatokat a táblára írta. Bridget szorgalmasan jegyzetelt, majd felpillantott a tábla feletti órára, nyolc óra múlt húsz perce. Sóhajtva nyugtázta magában, hogy barátnői ismét elkéstek, és talán már a kaput is bezárták kint. Az asztalra könyökölt, s az ablak felé fordult. A kapu már zárva volt, jól gondolta. Már fordult volna vissza, mikor meglátta az ikreket, miközben azok bőszen rohantak a bejárat felé. Látta, ahogy Nick levágja a táskáját és dühében ugrálni és toporzékolni kezd, míg Zoey a falnak támaszkodva lihegett, majd megfulladt. Miután Nick kihisztizte magát, őt is utolérte a vég, a rácsba kapaszkodva, fáradtan pihegett. Bridget arcán vigyor húzódott végig a kiselőadást látván. Nem akarta, mégis nevetésben tört ki. Életében először zavarta meg a tanórát, s még csak észre sem vette. A tanár meglepve fordult hátra, minta diákja ilyet még nem tett. Megindult a lány padja felé, s rátámaszkodott arra, miközben megköszörülte a torkát. Bridget csak ekkor kapott észbe. Rémülten fordult előre, szóhoz sem jutott hirtelen.

-         Miss Midorikawa, ha önt nem érdekli Hitler és a háború, nyugodtan szóljon. – ironizált

Bridget: Sajnálom tanár úr! Én csak… – sütötte le a szemét

-         Önre csak rossz hatással vannak az új barátai, Miss Midorikawa! – indult el a táblához

Bridget felkapta a fejét, olyan düh és fájdalom töltötte el, mint még soha. Főleg most, hogy életében először jól érzi magát másokkal, főleg így, hogy lehet, itt kell őket hagynia. Dühét visszafojtva, az otthon tanult kimértséggel és tisztelettel válaszolt, erre a sértésre.

Bridget. Sajnálom tanár úr, de nem értek önnel egyet! Lehet, hogy a barátaim nem tökéletesek, de legalább őszinték és mindig, mindenben mellettem állnak, és a legkevésbé sem olyanok, mint a maga kedvencei. Akik beültek előre, és játsszák a minta diákot, hogy év végén a tanár úr jó szíve miatt véletlenül se bukjanak meg, ön pedig ezt természetesen ostoba mód beveszi, és nem veszi észre, és nem hallja, miket mondanak, magáról, vagy itt bármelyik diákról, tanárról! Tehát, ha a tanár úrnak nem tetszik a baráti köröm, kérem, tartsa meg magának a véleményét, mert engem, egy fikarcnyit sem érdekel, sem ön, se senki más! – tett pontot mondanivalója végére

-         Midorikawa… köszönöm, hogy értesített a hátam mögött folyó dolgokról, de azt nem tűrhetem, hogy így beszéljen velem! Kérem, fáradjon ki a teremből! Hatalmasat csalódtam önben! – intett az ajtó felé

Bridget: Nekem tesz szívességet tanár úr! – kezdte el összepakolni a holmiját

Az osztály síri csendben figyelte, talán egész évben nem hallották ennyit beszélni ezt a lányt, főleg nem így. Az osztály elsőből cserfes diákká avanzsált diáklány felkapta a táskáját, s elindult kifelé. Mikor az első padsorok között haladt el, az egyik, első padban ülő lány kidugta a lábát, melyet Bridget nem vett észre, és megbotlott benne. Nehézkesen tápászkodott fel a földről, miközben elejetett szemüvege után tapogatózott.

-         Várj Midorikawa-san, segítek! – szólalt meg nyájasan a lány, ki elejtette

A barna hajú lány kidőlt a padból, s felvette a szemüveget, de miközben visszaadta Bridget-nek, a fülébe súgott valamit. „Ezért még számolunk!”. A zöld hajú lány, remegő kézzel tette fel a szemüvegét, s felnézett. Nem válaszolt semmit sem, csak felállt és kirobogott. Meg sem állt a kerítésig, ahol Nick és Zoey még mindig a bejutásra vártak. Zoey látta meg elsőnek barátnőjüket, meglepve, nevetve kiáltott fel.

Zoey: Bridget! Hát te?! – kacagott

Nick: Bridget! – ugrott fel ő is boldogan

Zoey: Mit keresel itt? Hisz még óra van! – kapaszkodott a rácsokba

Bridget: Kiküldtek! – sóhajtott Zoey-val szemben megállva

Nick: Micsoda?! Téged?! Hogy, hogy? – ugrott oda

Bridget: Áh, hosszú…nem is fontos. Várjatok! Szólok a portásnak, hogy nyissa ki a kaput! – rohant el gyorsan

Zoey: De várj! Mond el! – kiáltott utána, de semmi haszna nem volt

Nick értetlenül fordult nővéréhez, aki ugyan úgy nézett rá. Ezt nem tudták hová tenni, de nyilvánvaló volt, hogy Bridget azért rohant el, hogy ne kelljen a dologról beszélnie.

Zoey: Rossz érzésem van…- mondta halkan

Nick: Nekem is. – válaszolt   

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Hiíro

Szerkesztő: Hiíro
Nyitás: 2o1o. o2. 22.
Zárás: ---
Az oldalról: Az oldalam az én saját
storymmal foglalkozik. SEMMI SEM
lopott, és kérlek TE se lopj. A képeket én csinálom és a storyt is én írom szóval, ha lopsz azt észre fogom venni!
Ui.: Nincs szükségem senkire sem! Talpra álltam egyedül is, köszönöm!.:)

MewChat
Statisztika

Online: 2
Összes: 171188
Hónap: 3294
Nap: 65